Het vijfde seizoen van Arrested development is de laatste acteerklus van Portia de Rossi. Dat verklaarde de actrice woensdag in de talkshow van haar echtgenote Ellen DeGeneres.

De Rossi, die eigenlijk Amanda Rogers heet, was eigenlijk al gestopt met acteren nadat ze uit Scandal geschreven werd, liet ze weten.

"Ik heb de beslissing al achttien maanden geleden genomen. Ik heb toen de makers van Arrested development gebeld om ze uit te leggen dat als er een vijfde seizoen kwam, ik niet mee zou doen omdat ik stopte met acteren. Ze leken heel begripvol, we hadden een prettig gesprek. En toen schreven ze me in vijf afleveringen", lachte ze.

De Australische begon begin jaren negentig met acteren en werd bij het grote publiek bekend als Nelle Porter in Ally McBeal. Naast haar vaste rollen in Arrested development en Scandal was ze ook een tijdlang te zien in de sitcom Better off Ted.

Kunstwereld

De 45-jarige stort zich, nu haar acteercarrière erop zit, op de kunstwereld. Ze richtte onlangs General Public op, een bedrijf dat 3D-replica's van kunstwerken maakt. De Rossi en DeGeneres zijn zelf kunstverzamelaars, wat de oud-actrice inspireerde kunst toegankelijker te maken.

"Ik voelde me schuldig dat alleen mensen als Ellen en ik kunst kunnen kopen", zei ze onlangs in Architectural digest. "Ik dacht dat er toch een manier moest zijn om schilderijen met mensen te delen die dezelfde ervaring willen die wij in onze bevoorrechte positie ook hebben."