Acteur Timothy Olyphant is in gesprek voor een grote rol in Once Upon a Time in Hollywood, de nieuwste film van Kill Bill-regisseur Quentin Tarantino.

Volgens filmsite Deadline voegt de 49-jarige acteur, bekend van zijn rol in de Netflix-serie The Santa Clarita Diet, zich bij de cast die al bestaat uit onder meer Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Kurt Russell.

De opnames van het derde seizoen van The Santa Clarita Diet overlappen met die van Once Upon a Time in Hollywood, maar de schema's worden zo aangepast dat de opnamen elkaar niet in de weg zitten.

Charles Manson

De film schetst een beeld van de zogeheten tegencultuur en de anti-establishmentbeweging die zich sterk maakte voor onder meer vrouwen- en homorechten en drugsgedoogbeleid, en die in 1969 in Los Angeles zijn hoogtepunt vond. 

Ook zal er een link worden gelegd met de moorden die de door Charles Manson aangestuurde Manson Family-commune in die tijd pleegde. De film moet in 2019 in de bioscoop verschijnen. Volgens Tarantino lijkt de film op een van zijn meest bekende werken, Pulp Fiction uit 1994. 

Tarantino werkte al eerder met DiCaprio (Django Unchained) en Pitt (Inglourious Basterds), maar nog nooit met beiden tegelijk. De laatste film van Tarantino, The Hateful Eight, verscheen in 2015.