Yorick van Wageningen, die recentelijk vooral acteerde in Hollywoodproducties, gaat een rol spelen in de boekverfilming De belofte van Pisa

Dat vertelt Mano Bouzamour, de auteur van het boek, zaterdag in Trouw. "De opnames beginnen in september", aldus de 27-jarige Bouzamour.

De schrijver schrijft samen met A'dam - E.V.A.-maker Robert Alberdingk Thijm aan het scenario van de verfilming van zijn debuutroman. 

"De meeste schrijvers bemoeien zich niet met de verfilming van hun boek - 'ga er maar van uit dat het verkracht wordt', zeggen ze dan - maar ik vind het fijn, ik kan zo bijsturen, en vooral: ik wil mijn verhaal overeind houden", zegt Bouzamour.

"Soms pakt Alberdingk Thijm een scène uit het boek en tilt die naar een ander niveau. Dan denk ik: waarom heb ik het niet zo geschreven? Zo goed."

Roman

De roman vertelt over de tiener Sam, die is aangenomen op een elitair lyceum. Zijn broer, die in de zware criminaliteit zit, laat hem een belofte doen. Sam moet als enige van zijn familie zijn vwo-diploma halen. Maar vooroordelen en het onbegrip van zijn familie maken het niet gemakkelijk deze belofte na te komen.