Komedie over drie stadse vrienden die per kano een schat gaan zoeken leidt tor kruising tussen City Slickers en Deliverance.
#

Drie vrienden (Seth Green, Matthew Lilard en Dax Shepard) willen hun overlden vriend Bill de laatste eer bewijzen met een boottochtje. Niet zo maar een boottochtje: Bill was geobsedeerd met een buit van bijna twee ton die een vliegtuigkaper had laten liggen bij de Columbia River. De drie stadstypes geloven niet echt in het verhaal, maar denken deze machtige rivier wel even te kunnen bedwingen.

Dat gaat natuurlijk goed fout: stroomversnellingen en geschifte dorpelingen zijn hun deel. Een van die inteelt-types wordt gespeeld door Burt Reynolds, ooit in Deliverance zelf slachtoffer van woeste dorpelingen.

Shit Creek

Seth Green (Austin Powers) en Matthew Lilard (Scream, Scooby-Doo) zich bewezen hebben als grappenmakers, Dax Shepard bracht het in films tot nu toe niet veel verder dan 'kotser op een feest' in de film Hairshirt. Without a Paddle werd in Amerika erg slecht ontvangen: op de Rotten Tomatoes-site krijgt hij een rapportcijfer van 1,5. De film werd desondanks een bescheiden hit, want Amerikanen liggen dubbel wanneer drie bijna bevriezende hetero's in onderbroek en in een kille grot niets anders te doen staat dan zich aan elkaar te warmen.

De titel verwijst overigens naar de uitdrukking Up Shit Creek, without a paddle: in een rivier van stront dobberen, zonder roeispaan. Dan weet de kijker in elk geval eerlijk waar hij aan toe is.

In 7 zalen