Peter Paul Muller speelt hoofdrol in nieuwe AVROTROS-dramaserie Morten

De AVROTROS komt met de nieuwe dramaserie Morten, met Peter Paul Muller in de hoofdrol. De serie draait om de ambitieuze en talentvolle politicus Morten Mathijsen, die eveneens een verleden heeft dat zijn reputatie kan schaden.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Anna Levander, pseudoniem van journalist Dominique van der Heyde en schrijfster Annet de Jong. 

Jean van de Velde en Barbara Jurgens bewerkten de boeken tot een achtdelige serie die van de Velde ook regisseert. 

Muller geeft gestalte aan Morten Mathijsen, een man die voor zijn vak geboren lijkt en op weg is naar een stralende toekomst als minister-president. Zijn partij, De Nieuwe Liberalen, doet het verrassend goed in de peilingen en de media en zijn collega’s volgen hem op de voet.

Duistere zaak

Dan dreigt een duistere zaak uit het verleden zijn reputatie te schaden. Mathijsen wordt achtervolgd door iemand die meer van hem weet en hem bedreigt. Met een briljante spindoctor aan zijn zijde doet de politicus er alles aan om het onheil af te wenden. Zijn gezinsleven en het landsbelang staan op het spel en Mathijsen moet zijn ware gezicht laten zien.

Morten is begin 2019 te zien bij AVROTROS op NPO 2.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie