Donderdag 11 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Eerste speelfilm Michiel van Erp opent Nederlands Film Festival

Niemand in de stad, het speelfilmdebuut van regisseur Michiel van Erp, opent op donderdag 27 september de 38e editie van het Nederlands Film Festival.
Door BuzzE

Van Erp en acteertalenten Minne Koole, Jonas Smulders en Chris Peters wonen die avond de feestelijke wereldpremière in de Stadsschouwburg Utrecht bij, maakte het festival dinsdag bekend.

De verfilming van het boek van Philip Huff vertelt over drie jonge vrienden die met vallen en opstaan volwassen worden tijdens hun studententijd in Amsterdam. Een plotselinge dood binnen de vriendengroep zet daarbij alles op scherp.

Trots

Van Erp maakte eerder talloze bekroonde documentaireseries en de dramaserie Ramses. Hiervoor won hij onder meer de Prix d'Europe en de Nipkowschijf. "Ik ben trots op het resultaat", zegt de regisseur over zijn eerste speelfilm. "Ik hoop er jonge mensen mee te inspireren het leven bij de kladden te pakken, hun dromen na te jagen en uitdagingen aan te gaan."

Die avond vindt ook een publiekspremière van Niemand in de stad plaats; de kaartverkoop hiervoor gaat in juni van start. Distributeur September Film brengt de film op 4 oktober landelijk uit in de bioscoop.

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 27 september tot en met 5 oktober.


Lees meer over:

Michiel van Erpnff

Aanbevolen artikelen