Najib Amhali denkt dat hij "nog minstens tien jaar" mee kan in de televisiewereld, omdat hij zijn eigen werk creëert. Dat is noodzakelijk, denkt de cabaretier.  "In de film- en televisiewereld is het vriendjespolitiek, daar hoeven we niet moeilijk over te doen."

Dat vertelt Amhali (46) in een interview met Nieuwe Revu. "De Nederlandse film brengt iedere keer weer dezelfde mensen voort. Carice van Houten, Barry Atsma, allemaal vakmensen, maar zo krijgen anderen geen kans", vindt de cabaretier.

Volgens Amhali hebben andere acteurs "steeds weer het nakijken" door deze "vriendjespolitiek". "Het hangt allemaal van etentjes hier en kusjes daar aan elkaar. Steeds weer diezelfde ongeloofwaardige kutredenen bij een afwijzing. Je bent te oud of te gezet. Rot toch op, man. Ik ken dikke acteurs die de ene hoofdrol na de andere spelen."

Om die reden is Amhali zijn eigen werk gaan creëren. Zo zit hij dit jaar in komediegezelschap Gabbers met Martin Koning en Ali B, en presenteert hij talentenshow Little Big Stars. "Gelukkig pakte dat goed uit, anders zat ik nu nog steeds te wachten op een rol."