Theo Maassen gaat opnieuw een film maken, vertelt hij bij RTL Late Night. Hij heeft de filmrechten gekocht van Spoetnik, het boek van Martijn Neggers.

"Het wordt weer heel ongemakkelijk", waarschuwde de cabaretier en filmmaker. Spoetnik gaat over een leraar die van Amsterdam naar Helmond verhuist. "Als Helmonders ergens een nog grotere hekel aan hebben dan Eindhovenaren, dan zijn het wel Amsterdammers", lichtte Maassen een tipje van de sluier op.

De leraar komt niet alleen in de problemen omdat hij uit de hoofdstad komt. "De hele straat waar hij woont heeft afgesproken niet mee te doen met de Postcode Loterij", gaat Maassen verder.

Dat hebben de bewoners afgesproken omdat het vervelend is als er een prijs wordt gewonnen en er bewoners zijn die niet mee hebben gespeeld. De leraar weet niets van die afspraak en wint vlak na zijn verhuizing in zijn eentje de straatprijs. "Dan begint het getreiter en dat gaat van kwaad tot erger", aldus de filmmaker.

Maassen heeft de rechten van Spoetnik in handen en gaat samen met Neggers de film maken. De auteur laat op Twitter weten blij te zijn met de verfilming van zijn boek. Het is nog onduidelijk wanneer de film uitkomt.

Theo Maassen maakte begin dit jaar zijn regiedebuut met de film Billy.