De populaire Youtuber Dylan Haegens krijgt zijn eigen bioscoopfilm. De Film van Haegens gaat in augustus in première en wordt door hem zelf gemaakt, heeft distributeur Just Film Distribution bekendgemaakt.

"Ik vind het echt supertof dat we een echte bioscoopfilm gaan maken. Ik ben nu tien jaar bezig met het maken van video's op Youtube en dit voelt wel echt als een mijlpaal", reageert de 25-jarige Haegens, die met 1,3 miljoen abonnees een van de grootse Nederlandse Youtubers is.

"Met de film kunnen we nog meer uitpakken voor onze kijkers en dingen doen die normaal op Youtube niet mogelijk zijn. Ik hoop dat de fans het een te gekke film gaan vinden, maar wij hebben er veel vertrouwen in."

Hoofdrol

De hoofdrol in de familiefilm wordt vertolkt door Haegens, die zichzelf speelt. Andere rollen zijn er voor Marit Brugman, Teun Peters en Rick Vermeulen, het team achter de videoblogger.

Het scenario is geschreven door Michiel Peereboom en de regie is in handen van Haegens en Bas van Teylingen. De opnames starten eind april.

Een woordvoerder van Just Film Distribution beklemtoont dat het niet om een 1 aprilgrap gaat.