Black Panther is dinsdag binnengekomen in de top 20 met de succesvolste films ooit. De actiefilm van producent Marvel deed hier nog geen maand over, melden Amerikaanse media. 

De hit heeft The Dark Knight van zijn 20e positie verstoten.

De actiefilm van Marvel met een donkere held in de hoofdrol zette de afgelopen weken meerdere records neer. Zo werd Black Panther de best presterende actieheldenfilm ooit. In Nederland trok de actiehit in drie weken tijd al meer dan 600.000 bezoekers.

Black Panther is al de vijfde Marvel-titel die meer dan een miljard dollar oplevert. Eerder waren ook The Avengers, Avengers: Age of Ultron, Iron Man 3 en Captain America: Civil War al Marvel-kaskrakers.

De film vertelt over T'Challa (gespeeld door Chadwick Boseman), die na de dood van zijn vader terugkeert naar het Afrikaanse land Wakanda om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen.

Een oude vijand stelt echter ook recht te hebben op de troon, een claim waarmee het voortbestaan van de wereld in gevaar dreigt te komen. De superheldenfilm is gemaakt door regisseur Ryan Coogler.