De film over het leven van Het Nationale Ballet-danseres Michaela DePrince wordt door Madonna geregisseerd.

DePrince werd geboren in Sierra Leone en op vierjarige leeftijd geadopteerd door Amerikaanse ouders. Ze schreef samen met haar moeder een biografie over haar jonge jaren in het door oorlog verscheurde Afrikaanse land, haar latere jeugd waarin ze zich op een balletcarrière richtte en over de huidziekte Vitiligo waar ze aan lijdt.

Het boek Taking Flight: From War Orphan To Star Ballerina kwam uit in 2014. DePrince danst sinds 2013 voor Het Nationale Ballet in Amsterdam.

"Michaela's levensverhaal sprak me aan, zowel als artiest als als activist die tegenslagen heeft gekend", aldus Madonna in een persverklaring. "Dit is een unieke mogelijkheid om de situatie in Sierra Leona te bespreken en MIchaela de stem te laten zijn van alle weeskinderen waar ze mee opgroeide."

Derde film

Het is de derde keer dat Madonna een film regisseert, na Filth And Wisdom uit 2008 en W.E. uit 2011. In 2008 schreef en produceerde ze ook documentaire I Am Because We Are, over de miljoen aidswezen in Malawi, het Afrikaanse land waar vier van haar zes kinderen uit afkomstig zijn.