Woensdag 17 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Robin Wright bedankte bijna voor House of Cards

Claire Underwood in nieuwe House of Cards-trailer te zien in presidentsstoel

In de eerste trailer voor het zesde en laatste seizoen van House of Cards is Claire Underwood (Robin Wright) te zien achter het presidentsbureau in de Oval Office. Deze plek werd eerder ingenomen door Frank Underwood, die werd gespeeld door de wegens seksueel wangedrag ontslagen Kevin Spacey. 
Door NU.nl

Met een zelfverzekerde glimlach zegt Underwood: "We zijn net pas begonnen", waarna Netflix de trailer afsluit met de zin "Hail to the Chief" en de mededeling dat het laatste seizoen in de herfst te zien zal zijn,  

De opnames van House of Cards werden in oktober stilgelegd na de beschuldigingen van seksuele intimidatie en misbruik tegen hoofdrolspeler Spacey. De 52-jarige acteur was de hoofdrolspeler in de laatste vijf seizoenen van de immens populaire Netflix-productie.

Hoewel de producenten al bezig waren een einde aan de serie te breien, veroorzaakten de affaires rondom Spacey complicaties. Na de beschuldigingen aan Spacey's adres stelde Netflix een onderzoek in naar de acteur en besloot op basis daarvan hem niet meer terug te laten keren in de serie. 

Beeld uit video: Teaser: Laatste seizoen House of Cards0:30
Afspelen knop

Teaser: Laatste seizoen House of Cards

Teaser: Laatste seizoen House of Cards

Slecht werkklimaat

Uit het onderzoek kwam naar voren dat, naast de aantijgingen van seksueel misbruik en wangedrag, Spacey ook jaren voor een slecht werkklimaat op de set van House of Cards zou hebben gezorgd. 

De productie voor het laatste seizoen werd stilgezet en het verhaal herschreven rondom Claire Underwood. Afgelopen januari liet Netflix weten de acteurs Diane Lane (Under the Tuscan Sun) en Greg Kinnear (As Good As It Gets) aan de cast toegevoegd te hebben. Het is nog niet bekend welke rollen de twee acteurs zullen spelen.


Lees meer over:
Kevin SpaceyHouse of CardsRobin Wright

Aanbevolen artikelen