David Benioff en Dan Weis, schrijvers van de hitserie Game of Thrones, gaan drie nieuwe Star Wars-films maken. De films van het duo gaan qua verhaallijn apart lopen van de Skywalker-saga.

Dat valt te lezen op de website van Star Wars. Releasedatums zijn nog niet bekendgemaakt.

De films staan los van de originele Skywalker-saga die in 1977 begon met A New Hope en volgend jaar eindigt bij het nog titelloze Episode IX. Ook staat de nieuw trilogie los van de in december aangekondigde driedelige reeks die The Last Jedi-regisseur Rian Johnson gaat maken. 

"David en Dan zijn één van de beste verhalenvertellers om mee te werken vandaag de dag", zegt Kathleen Kennedy, president van Lucasfilm. "Hun beheersing van complexe karakters, verhaallijnen en rijkdom van de mythologie zal baanbrekend zijn."

Benioff en Weiss gaan na de seizoensfinale van Game of Thrones aan de slag. De twee hebben altijd van deze kans gedroomd, zo laten ze weten. "We voelen ons vereerd, zijn een beetje bang voor de enorme verantwoordelijkheid en hebben ontzettend veel zin om aan het werk te gaan na het laatste seizoen van Game of Thrones."