Het is volgens acteur Peter Dinklage tijd dat de fantasyserie Game of Thrones tot een einde komt. Het laatste seizoen van de serie zal in 2019 worden uitgezonden.

"Wat het verhaal betreft is het een perfect moment om het nu te laten eindigen", vertelt de acteur die in de HBO-serie het populaire personage Tyrion Lannister speelt aan Variety.

"Soms blijven shows te lang doorgaan, het jumping-the-shark-thing." De 48-jarige acteur verwijst hiermee naar een begrip uit de filmwereld, dat duidt op momenten uit films of series die zó bizar zijn en eigenlijk niet in het verhaal passen, maar puur zijn gemaakt om kijkers te blijven trekken.

Dinklage vindt het het niet makkelijk om binnenkort afscheid te moeten nemen van de rol die hij acht jaar heeft gespeeld. "Het is een minder leuke kant van ons vak , aldus de acteur. "Je ontmoet veel geweldige mensen, maar daarna moet je weer verder en dat is altijd een lastig moment. Zeker wanneer je voor langere tijd met dezelfde mensen werkt."

Dinklage laat weten dat de opnames van het achtste en laatste seizoen, dat zes afleveringen zal tellen, momenteel  halverwege zijn. "Het is het laatste seizoen en we hebben nog even, dus we nemen er de tijd voor."

Meerdere eindes

De makers van Game of Thrones lieten eerder weten dat ze meerdere scenario's voor de finale van de serie filmen, omdat ze niet willen dat het voor de makers en acteurs duidelijk is hoe de serie eindigt. 

Ook de hoofdrolspelers van de succesvolle serie die in 2011 startte, weten niet hoe hun personages eindigen. De cast zal naar de laatste aflevering moeten kijken om te zien welk scenario is gekozen.