Vrolijke Disney-familiefilm rond buitenaardse koala

Het buitenaards wezentje Stitch wordt verbannen van zijn planeet als mislukt experiment. Hij heeft weet echter dankzij zijn ingebouwde vernietigingsprogramma te ontsnappen. Na een ruimtereis landt hij midden in de Stille Oceaan, precies op Hawaï, waar het weesmeisje Lilo zich over hem ontfermt. De Hawaïaanse Lilo kan wel een speelkameraadje gebruiken, want haar vriendinnetjes vinden haar maar raar, met haar voorliefde voor Elvis.

Lilo vindt op haar beurt Stitch - die ze aanvankelijk voor een hond houdt- allesbehalve raar, hoewel Stitch geen normaal honds gedrag vertoont. Normale honden treden nu eenmaal niet op het strand op in een Elvis-pak.

Moraal


Lilo & Stitch

Stitch zelf is even rebels als E.T. en de film is al net zo braaf, al gaat het dan om een gebroken gezin (al heel gedurfd naar Disney-normen). Of deze Pokemon met Dumbo-oortjes net zo'n blijvertje is als de Disney-karakters die in de trailer worden opgevoerd, valt daarom te betwijfelen. Disney heeft er weer een vrolijke familiefilm bij, maar wie op grond van de trailer een antwoord op Shrek (van aartsvijand Dreamworks) verwacht, zal teleurgesteld zijn.

Het ParoolAD

In 96 zalen (NL versie) plus 14 zalen (orig. versie)