Bezoekers van het International Film Festival Rotterdam kunnen onderweg in de trein al kijken naar het festivalprogramma. 

In samenwerking met de NS biedt het IFFR treinreizigers de mogelijkheid om gratis korte films te bekijken op hun telefoon of tablet. De IFFR-trein rijdt tijdens het festival vanaf Amsterdam, Utrecht en Eindhoven naar Rotterdam.

De streamingdienst is een aanvulling op de samenwerking die vorig jaar begon met een treincoupé, die werd omgebouwd tot bioscoop.

De rijdende filmzaal wordt ook dit jaar ingezet, compleet met verduisterende gordijnen en een ingebouwd beeldscherm voor de reiziger. Maar nu kan ook in de rest van de trein naar de speciale IFFR-films worden gekeken op de eigen mobiele schermen.

Tussen het treinaanbod van het komende festival zit onder meer de korte film Chlorophyl (2011) van de Amerikaanse filmmaker Barry Jenkins (Moonlight). De film vertelt het verhaal van een jonge vrouw die worstelt met haar identiteit en mislukte relatie, weerspiegeld in de stad Miami.