Actrice Romana Vrede heeft een vaste rol in het zevende seizoen van Moordvrouw. Zij speelt een hulpofficier van justitie die het team dwars gaat zitten.

Andere nieuwe bijrollen in het komende seizoen zijn voor Lidewij Mahler en Ian Bok.

Het is de eerste grote televisierol voor Vrede nadat zij vorige jaar de prestigieuze Theo d'Or won. Zij kreeg de prijs voor haar rol in het stuk RACE van regisseur Eric de Vroedt. Zij maakt vast deel uit van het ensemble van Het Nationale Theater.

Het nieuwe seizoen van Moordvrouw, dat uit acht afleveringen bestaat, begint op 21 januari op RTL4. Vaste acteurs als Wendy van Dijk, Thijs Römer, Fockeline Ouwerkerk en Achmed Akkabi keren terug. Na de opheffing van het bureau besluiten de rechercheurs samen door te gaan als zelfstandig team. Zij worden door oud-collega Dries (Ali Ben Horsting), die nu bij de AIVD werkt, ingeschakeld voor een gevoelige opdracht.

Het nieuwe seizoen is geschreven door Alma Popeyus en Hein Schuetz, die eerder onder meer De maatschap schreven. Moordvrouw wordt geregisseerd door Hanro Smitsman en Michiel van Jaarsveld.