De familie van de overleden Italiaanse modeontwerper Gianni Versace zegt zich niet te kunnen vinden in het verhaal dat te zien is het nieuwe seizoen van de serie American Crime Story. In de tweede reeks staat de moord op Versace centraal.

In een verklaring van de familie laten zij weten dat zij niet betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van de serie en dat zij het script niet hebben geautoriseerd.

"Daarom moet de serie puur worden beschouwd als fictie", is te lezen in de verklaring die maandag is gepubliceerd door Variety.

Ricky Martin

Gianni Versace werd in 1997 voor zijn huis in Miami neergeschoten door Andrew Cunanan. Deze man vermoordde voor Versace al vier mensen en pleegde acht dagen na diens dood zelfmoord.

De rol van Cunanan wordt vertolkt door Glee-acteur Darren Criss. Ricky Martin is te zien als Versace's levenspartner Antonio D'Amico en Edgar Ramirez speelt de modeontwerper.

De eerste aflevering wordt op 17 januari 2018 in Amerika uitgezonden. De eerste reeks van de populaire serie, die wordt gemaakt door Glee-bedenker Ryan Murphy, ging over O.J. Simpson.