De Amerikaanse zender FX werkt aan een spinoff van de serie Sons of Anarchy, die in 2014 eindigde. Inmiddels is de productie voor de serie in gang gezet.

De eerste berichten dat de spinoff in de maak was, verschenen in mei 2016. Variety meldt dat er nu definitief tien afleveringen zijn besteld door FX van de serie, die de titel Mayans MC krijgt.

Sons of Anarchy-bedenker Kurt Sutter zal ook deze serie maken en uitvoerend produceren. Hoofdrollen zijn er voor Edward James Olmos (Dexter, Blade Runner) en JD Pardo (The Messengers). Ook de rest van de cast zal vooral bestaan uit Latijns-Amerikaanse acteurs.

Het verhaal speelt zich af na de gebeurtenissen uit Sons of Anarchy en draait om het personage EX Reyes (Pardo), die net de gevangenis heeft verlaten. Hij sluit zich daarna aan bij de Mayan MC-motorbende, die huist bij de grens van Californië en Mexico.

Sons of Anarchy heeft zeven seizoenen gedraaid op televisie. De 'Mayans', Latijns-Amerikanen, maakten een groot onderdeel uit van de verhaallijn. Zij waren onder meer een schakel in de wapenhandel van de 'Sons'.