Minder dan twee weken voor de film zou uitkomen, is het nieuwste project van John Travolta van de bioscooplijsten gehaald. Volgens Entertainment Weekly heeft filmstudio Lionsgate op het laatste moment besloten de film Gotti niet uit te brengen.

Gotti vertelt het verhaal over gangster John Gotti en zijn zoon die hem opvolgde. Gotti maakte deel uit van een van de vijf New Yorkse maffiaorganisaties.

Travolta speelt de titelrol in de film, en zijn echtgenote Kelly Preston is te zien als Johns vrouw Victoria. De film is geregisseerd door Kevin Connolly.

Onverwachte zet

Lionsgate heeft de distributierechten voor Gotti, die op 15 december uit zou komen in de VS, terugverkocht aan de productiemaatschappij. Die kan nu opnieuw proberen de film te verkopen. Geen van de partijen heeft dinsdag een verklaring gegeven voor de onverwachte zet, aldus Entertainment Weekly

De film kende al eerder een aantal tegenslagen. Zo werden onder meer acteurs Al Pacino en Lindsay Lohan en regisseur Nick Cassavetes aan het project gelinkt. Dat bleek toen niet door te gaan.