De opnames van House of Cards zijn opnieuw uitgesteld. Dat hebben de medewerkers van de serie te horen gekregen volgens The Hollywood Reporter. Tot 8 december wordt er nog niet gefilmd. 

Dit naar aanleiding van de beschuldigingen van seksueel ontoelaatbaar gedrag van hoofdrolspeler Kevin Spacey, die inmiddels ontslagen is bij de show.

"De laatste twee maanden zijn bijzonder zwaar voor ons allemaal geweest. Dit hadden we niet kunnen voorzien. Maar deze productie is groter dan één persoon en we hadden niet trotser kunnen zijn op het loyale team waarmee we werken", aldus Pauline Micelli, de senior vice-president juridische zaken van Media Rights Capital, het productiebedrijf waar House of Cards onder valt.

House of Cards heeft al vijf seizoenen en de opnames van het zesde seizoen waren bezig. Het zesde seizoen wordt ook het laatste seizoen van de serie. Wanneer dat uitkomt, is nog niet bekend.

Netflix kondigde eerder al aan na dit seizoen te stoppen met de serie en stelde een onderzoek in naar de aantijgingen aan Spacey's adres. De cast en crew krijgen uitbetaald tot 8 december, wanneer er een update komt over de opnames.

Vijf Hollywoodsterren met een omvangrijk #metoo-dossier
217
Vijf Hollywoodsterren met een omvangrijk #metoo-dossier