In de superheldenfilm Justice League bundelen onder meer Batman, Wonder Woman en The Flash hun krachten. Critici zijn vooral te spreken over het aandeel van Wonder Woman, maar andere personages stellen teleur. 

De Telegraaf - drie sterren

"Samen de wereld redden is dagelijkse kost voor superhelden. Bioscoopbezoekers verwachten niet anders en worden daarin dus niet teleurgesteld. Origineel is Justice League dan ook moeilijk te noemen, maar de uitvoering is dit keer wel prima in orde.

Dat tragische familieomstandigheden regisseur Zack Snyder dwongen om tijdens de draaiperiode af te haken, is voor de film onverwacht goed uitgepakt. Zijn visuele bombast lijkt te hebben geprofiteerd van de lichtvoetige aanpak van Joss Whedon (The Avengers), die het stokje van hem overnam."

Lees de volledige recensie hier

Algemeen Dagblad - geeft geen sterren

"Justice League heeft een hoog testosterongehalte. De mannen proberen elkaar voortdurend af te troeven, maar gelukkig doet Wonder Woman (Gal Gadot) mee. Zij heeft meer menselijke uitstraling dan haar eenzijdige mannelijke tegenhangers. Zodra zij opduikt, krijgt Justice League meer flair, humor en daadkracht.

Nooit eerder zijn in een stripverfilming zoveel middelen ingezet. Batman gooit zelfs een nieuw speeltje, de hybride tank Knight-crawler, in de strijd. Driemaal raden hoe het afloopt."

De Volkskrant - twee sterren

"Justice League is nu eens gehaast, dan weer breedsprakig en schiet van bloedige ernst door naar flauwe grapjes. Het heeft iets schizofreens, zoals de somber kijkende Ben Affleck (nog steeds ongelukkig in zijn rol als Batman) scènes deelt met een geforceerd vrolijke Ezra Miller - een prima acteur, maar niet op zijn plek als giechelende Flash.

De grimmige, onbehouwen beeldtaal waar Snyder patent op heeft, combineert ook slecht met de ironische frons van Gal Gadots Wonder Woman. Voeg daar een van de saaiste slechteriken uit de superheldenencyclopedie aan toe, de woesteling Steppenwolf, en het is duidelijk dat Justice League de eer van DC Comics niet gaat redden."

Lees de volledige recensie hier