Het producententeam van de Netflix-serie House of Cards, waarin de van seksueel misbruik beschuldigde acteur Kevin Spacey de hoofdrol vertolkt, zou overwegen om zijn personage in de serie te laten overlijden. 

Eerder werd al bekend dat de productie van het zesde en laatste seizoen van de serie is stilgelegd, nu meerdere personen de acteur beschuldigen van seksuele intimidatie en -misbruik. 

Netflix liet in een verklaring weten meer tijd nodig te hebben om de beschuldiging van seksueel misbruik door hoofdrolspeler en producent Spacey te bestuderen. 

Het team van producenten en schrijvers zou volgens bronnen daarom overwegen om het personage dat Spacey speelt, Frank Underwood, te laten overlijden, meldt Variety. Het zesde seizoen zou dan alleen draaien om het karakter Claire Underwood, gespeeld door Robin Wright. 

Omdat er veel werknemers bij de serie betrokken zijn, wil het team achter de serie het zesde seizoen wel laten doorgaan. De dood van Underwood zou volgens hen een goede manier zijn om Spacey uit de serie te schrijven.

Einde

Netflix trok maandag al de stekker uit de succesvolle serie House of Cards, waarin Spacey een machtsbeluste politicus speelt. Die beslissing zou los staan van de affaire rond Spacey. Het politieke drama geldt als een boegbeeld voor de streamingsdienst. Het was een van de eerste grote producties van Netflix.

Star Trek-acteur Anthony Rapp vertelde maandag in een interview dat Spacey hem in 1986 op 14-jarige leeftijd heeft aangerand. De destijds 26-jarige Spacey zou na een feestje bovenop de jonge acteur zijn gaan liggen. 

Spacey liet daarop in een verklaring weten het voorval niet te herinneren en bood zijn excuses aan mocht hij te ver zijn gegaan. In dezelfde verklaring kwam hij uit de kast als homoseksueel, waarover al jaren werd gespeculeerd.