Barry Avrich, de maker van de Harvey Weinstein-documentaire Unauthorized: the Harvey Weinstein Project die in 2011 uitkwam, wil een nieuwe versie van zijn film uitbrengen.

Deadline meldt vrijdag dat hij de documentaire wil bijwerken, nu filmproducent Weinstein door meerdere vrouwen is beschuldigd van verkrachting en seksuele intimidatie.

Avrich zegt dat hij tijdens het maken van de documentaire van niemand hoorde dat Weinstein mogelijk vrouwen heeft misbruikt en geïntimideerd. "Misschien omdat er een angstcultuur heerste", zegt de maker.

"Ik vraag me nu wel af waarom niemand destijds de stilte heeft verbroken. Het zou het perfecte moment geweest zijn, zeker omdat het om een niet-officiële documentaire ging. Ik zou hun verhalen zeker in de film hebben verwerkt."

De documentairemaker zegt dat hij hoopt dat vermeende slachtoffers dat nu wel doen, zodat hij hun verhalen in de nieuwe versie van de documentaire kan verwerken.

Nieuwe maatschappij

Avrich laat daarnaast weten dat hij een nieuwe productiemaatschappij heeft gezocht voor Prosecuting Evil, een documentaire over nazi-aanklager Benjamin Ferencz, die aanvankelijk door The Weinstein Company zou worden geproduceerd.

"Het is een emotioneel verhaal over een held die een pionier is op het gebied van mensenrechten. Daarom voelde The Weinstein Company niet als de juiste thuisbasis voor de film."