De productie van het zesde en laatste seizoen van House of Cards is stilgelegd. Netflix laat in een verklaring weten meer tijd nodig te hebben om de beschuldiging van seksueel misbruik door hoofdrolspeler en producent Kevin Spacey te bestuderen. 

Netflix en producent MRC zeggen de tijd te willen nemen ook om met de cast en crew van de productie te praten, schrijft The Hollywood Reporter.

Star Trek-acteur Anthony Rapp vertelde maandag in een interview dat Spacey hem in 1986 op 14-jarige leeftijd heeft aangerand. De destijds 26-jarige Spacey zou na een feestje bovenop de jonge acteur zijn gaan liggen. 

Spacey liet daarop in een verklaring weten het voorval niet te herinneren en bood zijn excuses aan mocht hij te ver zijn gegaan. In dezelfde verklaring kwam hij uit de kast als homoseksueel, waarover al jaren werd gespeculeerd. 

Netflix trok maandag al de stekker uit de succesvolle serie House of Cards, waarin Spacey een machtsbeluste politicus speelt. Die beslissing zou los staan van de affaire rond Spacey. Het politieke drama geldt als een boegbeeld voor de streamingsdienst. Het was een van de eerste grote producties van Netflix. 

De streamdienst liet toen weten dat het zesde seizoen van de serie tevens de laatste zou zijn. De productie was al in gang gezet. 

De ere-Emmy die Spacey volgende maand zou krijgen, werd maandag ook ingetrokken.

Trailer House of Cards seizoen 5
84
Trailer House of Cards seizoen 5