De eerste film die The Weinstein Company heeft uitgebracht, sinds The New York Times het seksschandaal over Harvey Weinstein publiceerde, is een regelrechte flop geworden. Amityville: The Awakening bracht slechts 640 euro op in de Verenigde Staten, een miezerig bedrag voor het bedrijf dat voorheen miljoenen binnenhaalde.

De film, met actrice Bella Thorne in de hoofdrol, werd in de VS op tien locaties vertoond nadat hij eerst twee weken gratis te downloaden was via Google Play. Ondanks dat dit geen grote productie is, is de opbrengst nog steeds bijzonder laag. Het bedrijf zelf wilde niet reageren.

De film heeft wereldwijd wel al zo'n 7,2 miljoen dollar (6,2 miljoen euro) opgeleverd. Het is onduidelijk in welke landen Amityville: The Awakening dat precies heeft verdiend. Ook is niet bekend hoeveel de film heeft gekost om te maken.

Mede-oprichter Harvey Weinstein sleept door zijn seksuele escapades ook het bedrijf mee de afgrond in. TMZ meent te weten dat The Weinstein Company op het punt staat failliet te gaan, maar dat spreekt TWC zelf ferm tegen.

Weinstein werd na het schandaal ontslagen en heeft inmiddels een rechtszaak tegen de filmstudio aangespannen. Meerdere filmmakers trokken hun productie terug, omdat ze niet meer geassocieerd willen worden met het eens zo succesvolle bedrijf.

Bekijk hier de trailer van Amityville: The Awakening
132
Bekijk hier de trailer van Amityville: The Awakening