Boek Astrid Holleeder wordt Amerikaanse televisieserie

Het boek Judas, geschreven door Astrid Holleeder over haar leven als zus van topcrimineel Willem Holleeder, wordt een Amerikaanse televisieserie.

Dat meldt de entertainmentwebsite Deadline, die het boek omschrijft als: "het ongelooflijk maar waargebeurde verhaal van Holleeders leven als jongste zus van Willem Holleeder, Nederlands beruchtste crimineel."

De producenten zouden Judas in een verklaring beschrijven als "een verhaal over familie, verraad en de ontwikkeling van een vrouw die het ondenkbare wist te ontgroeien."

Volgens Deadline is er flink gestreden om de rechten van Judas, dat in Nederland het bestverkochte boek van 2016 was. Uiteindelijk trokken productiemaatschappijen Atlas Entertainment en Amber Television aan het langste eind. Atlas produceerde een van de hitfilms van dit jaar, Wonder Woman. Amblin is het productiehuis achter onder meer series The Americans en Bull.

Astrid Holleeder vindt het geweldig dat van haar bestseller Judas een Amerikaanse tv-serie wordt gemaakt. Dit zegt Oscar van Gelderen van haar uitgever Lebowski. "Astrid vindt het fantastisch dat Steven Spielberg erbij betrokken is via zijn productiehuis Amblin Television. Dat is ongekend." Ook voor hemzelf is de deal met Hollywood '"the next level."

Engelse vertaling

Het is nog niet bekend wanneer de serie in productie gaat en wordt uitgezonden. Mogelijk valt een en ander samen met de uitgave van de Engelstalige versie van het boek, dat in het voorjaar van 2018 in de Amerikaanse boekenwinkels moet liggen.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie