De Nederlandse film In Blue van regisseur Jaap van Heusden is geselecteerd voor het prestigieuze Rome Film Fest. Het drama is opgenomen in de competitie, maakten distributeur Paradiso Films en producent IJswater Films woensdag bekend. Het festival vindt eind oktober plaats.

In de competitie zijn verder nieuwe films van grootheden als Steven Soderbergh, Kathryn Bigelow en Richard Linklater opgenomen. Van Heusden en hoofdrolspeelster Maria Kraakman zullen het festival bijwonen.

In Blue gaat over de Nederlandse stewardess Lin, gespeeld door actrice Maria Kraakman (foto). Tijdens een vlucht helpt ze bij een bevalling, een bijzondere gebeurtenis die haar confronteert met haar eigen verleden. Een toevallige ontmoeting met de vijftienjarige Nicu, die in de ondergrondse tunnels van Boekarest leeft, mondt uit in een complexe verbondenheid tussen beiden.

De film beleefde begin september de wereldpremière op het festival Film by the Sea in Vlissingen. Het drama draait momenteel in de Nederlandse bioscopen.