Carice van Houten en haar vriend Guy Pearce zijn begin volgend jaar weer samen in een film te zien. Pearce heeft naast Van Houten een rol bemachtigd in Domino, de nieuwe film van regisseur Brian de Palma.

Van Houten en de Australische Pearce leerden elkaar kennen op de set van Brimstone, de western van regisseur Martin Koolhoven. Koolhoven zei eerder al heel snel door te hebben dat de acteurs, die ruim een jaar geleden een zoon kregen, elkaar wel zagen zitten.

Domino gaat over twee agenten die op zoek gaan naar de moordenaar van hun collega. Hierdoor belanden zij op het spoor van Europa’s meest gezochte terrorist. Pearce vertolkt de rol van CIA-agent.

Naast Van Houten heeft ook de Nederlandse acteur Mohammed Azaay een belangrijke rol. De mannelijke hoofdrol wordt gespeeld door de Deense acteur Nikolaj Coster-Waldau, die in Game of Thrones ridder Jamie Lannister vertolkt.

Première

De film wordt deels opgenomen in Nederland. Verder wordt er gedraaid in België, Spanje en Denemarken. Het is de bedoeling dat Domino begin 2018 in première gaat.

De Amerikaanse De Palma maakte de afgelopen vijftig jaar zo’n veertig films, waaronder klassiekers als Carrie, Dressed to Kill, Scarface, The Untouchables en Mission: Impossible. Zijn laatste bioscoopfilm was Passion uit 2012.