Een nieuwe documentaire die draait om het leven en de carrière van zanger George Michael, zal deze herfst te zien zijn op de Amerikaanse tv-zender Showtime.

Volgens Variety gaat George Michael: Freedom over de beginjaren van de carrière van de zanger en het maakproces van zijn album Listen Without Prejudice Vol. 1. De film zal ook de rechtszaak die Michael aanspande tegen zijn platenmaatschappij behandelen en dieper ingaan op persoonlijke gebeurtenissen, zoals de dood van zijn partner Anselmo Feleppa.

De zanger verzorgt zelf het commentaar in de documentaire, die gemaakt werd in 2016. Michael was zelf nauw betrokken bij het maken van de film.

In de documentaire komen meerdere bekende mensen aan het woord zoals Stevie Wonder, Elton John, Ricky Gervais, Nile Rodgers, Mark Ronson, Tracey Emin, Liam Gallagher, Mary J. Blige, Jean Paul Gaultier, James Corden en Tony Bennett.

Ook de vijf supermodellen uit de Freedom!-videoclip, Naomi Campbell, Christy Turlington, Cindy Crawford, Tatjana Patitz en Linda Evangelista, worden geïnterviewd.

George Michael: Freedom zal op 21 oktober op Showtime worden uitgezonden.