Claire Foy gaat de rol van Lisbeth Salander spelen in de nieuwe film in de populaire Millennium-filmreeks: The Girl in the Spider's Web. De actrice neemt de rol over van Rooney Mara. 

Dat meldt The Hollywood Reporter

De Millennium-films werden gebaseerd op de misdaadromans van de Zweedse journalist en schrijver Stieg Larsson, die draaiden om de hoofdpersonen Lisbeth Salander en Michael Blomkvist.

De boeken werden, na de dood van Larsson in 2004, postuum uitgegeven. Het eerste deel van de reeks werd in 2009 verfilmd als Mannen die vrouwen haten. Het tweede deel kwam in Nederland uit in 2010 als De vrouw die met vuur speelde en het derde deel kwam datzelfde jaar uit als Millennium 3: Gerechtigheid

Begin 2012 verscheen de Engelstalige verfilming door David Fincher van het eerste boek, genaamd The Girl with the Dragon Tattoo, met in de hoofdrollen Daniel Craig als Blomkvist en Rooney Mara als Salander.

Vierde deel

De Zweedse schrijver David Lagercrantz schreef in 2015 het vierde deel in de Millennium-reeks, genaamd Wat ons niet zal doden. Hetzelfde jaar werd bekendgemaakt dat dit boek verfilmd zou worden als The Girl in the Spider’s Web, maar dat acteurs Craig en Mara niet meer hun medewerking zouden verlenen aan het filmproject.

Elizabeth

Foy werd genomineerd voor een Emmy voor haar rol als koningin Elizabeth in de Netflix-serie The Crown. De actrice was ook te zien als Anne Boleyn in de mini-serie Wolf Hall.

De productie van The Girl in the Spider’s Web begint in januari in Berlin en Stockholm. De film zal te zien zien vanaf 19 oktober 2018.

The Girl With The Dragon Tattoo - Trailer
The Girl With The Dragon Tattoo - Trailer