Scientology And The Aftermath heeft zaterdag een Creative Arts Emmy Award gewonnen. In de docuserie onderzoekt actrice Leah Remini de omstreden kerk waar ze eens deel van uitmaakte. Het programma won de prijs voor beste informatieve serie.

Remini bedankte in haar speech haar moeder, die blijkbaar al heel lang hoopte haar dochter te mogen vergezellen naar de Emmy's. "Mam, bedankt. Het is je officieel vergeven dat je ons in een sekte hebt laten terechtkomen", grapte de actrice. Ze droeg haar Emmy op aan de andere oud-Scientologyleden die meewerken aan haar show.

"Dit is voor onze dappere medewerkers, die ondanks voortdurend risico en wraakacties hun verhaal hebben verteld."

Carpool Karaoke Special

De Creative Arts Emmy's worden jaarlijks uitgereikt in de week voorafgaand aan de ceremonie voor de Emmy Awards. Daarbij worden vooral prijzen uitgereikt voor werk achter de schermen, maar er zijn ook awards voor kleine categorieën als documentaireseries en specials. In die laatste categorie won Carpool Karaoke Special dit jaar.

Netflixdocu 13th van Ava DuVernay won de award voor beste documentaire, de BBC's Planet Earth II mocht de prijs voor beste documentaireserie ophalen.