De Marvel-film Inhumans, die afgelopen weekend exclusief te zien was in honderden IMAX-theaters over de hele wereld, heeft in de eerste vier dagen 2,6 miljoen dollar opgeleverd. Daarmee verslaat de film de  Game of Thrones-finale van seizoen 4.

 

Dat meldt de Amerikaanse filmsite FlickeringMyth maandag. De Game of Thrones-finale van seizoen 4 werd drie jaar geleden ook in IMAX-formaat vertoond. 

Inhumans, geregisseerd door de Nederlandse filmer Roel Reiné, is de proloog van de nieuwe gelijknamige Marvel-televisieserie die binnenkort van start gaat. 

Analisten maken de vergelijking tussen de twee bioscoophits omdat het niet vaak gebeurt dat afleveringen van televisieseries in IMAX-formaat worden vertoond.  Met deze aanpak probeert Inhumans een brug te slaan tussen de bioscoop en televisie.

The Avengers

De serie vertelt over een groep helden die elk een eigen bijzondere superkracht bezitten. De comicreeks werd ooit bedacht door Stan Lee en Jack Kirby, de geestelijk vaders van de meeste Marvel-helden.

De uitgeverij had de afgelopen jaren grote hits met films als The Avengers en series als Jessica Jones en Daredevil. Inhumans staat op zichzelf en is geen spin-off van één van de bestaande Marvel-producties.

Roel Reiné werkt al meer dan tien jaar in Hollywood en maakte daar een groot aantal actiefilms. In Nederland regisseerde hij de hitfilm Michiel de Ruyter. Ook werkt de 47-jarige filmer aan het epos Redbad.