De documentaire KUYT, over het leven en de carrière van ex-voetballer Dirk Kuijt, beleeft de wereldpremière op het Nederlands Film Festival in Utrecht. De voetballer en zijn gezin zijn op 21 september aanwezig bij de eerste vertoning in de Stadsschouwburg, aldus het NFF.

Documentairemaker Deborah van Dam kreeg voor de opnames exclusief toegang tot de 'inner circle' van Kuijt en filmde de profvoetballer en zijn gezin het afgelopen voetbalseizoen. Ze filmde de voetballer tijdens de wedstrijden, tijdens de invalbeurten en tijdens de uren op de reservebank.

Kuijt verlengde in 2016 tot ieders verbazing zijn contract bij Feyenoord. Het seizoen 2016-2017 werd het jaar van z’n leven. Met een hattrick schoot hij zijn club Feyenoord op de laatste competitiedag naar het eerste kampioenschap in 18 jaar.

De documentaire maakt kans op een Gouden Kalf. KUYT is op zondag 15 oktober te zien bij de NPO. Fans die de film op de premièreavond al willen zien, kunnen kaarten kopen voor de zogenoemde 'publiekspremière'.

De 37e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van woensdag 20 t/m vrijdag 29 september.