Acteurs Martijn Lakemeier en Anneke Blok zijn binnenkort weer samen te zien in een film. Zij spelen samen met Gaite Jansen de hoofdrollen in de nieuwe korte film Skógafoss van regisseur Niels Bourgonje.

Het is de eerste maal dat Lakemeier en Blok weer samen te zien zijn in een hoofdrol sinds de veelbekroonde jeugdfilm Oorlogswinter uit 2008. Het tweetal speelt weer moeder en zoon.

Skógafoss vertelt het verhaal van de twintiger Gijs (Lakemeier), wiens reis naar IJsland met zijn vriendin Hanna (Jansen) verstoord wordt door een telefoongesprek met zijn mentaal instabiele moeder (Blok). De opnames vinden eind augustus plaats nabij de Skógafoss-waterval in IJsland.

Noordelijk Film Festival

De film wordt gemaakt in het kader van de vierde editie van de Nieuwe Competitie van het Noordelijk Film Festival. Regisseur Niels Bourgonje won die competitie in juni een geldbedrag van 10.000 euro om zijn plan te realiseren.

Bourgonje heeft al diverse korte films gemaakt die stuk voor stuk in de prijzen vielen. Zijn meest recente film Buddy, met een hoofdrol voor acteur Daniel Cornelissen, werd voor meer dan zestig festivals geselecteerd, waaronder Palm Springs ShortFest.

Skógafoss gaat in november tijdens het Noordelijk Film Festival in première gaan en wordt daarna gestuurd naar internationale filmfestivals.