De opnames van M:I 6-Mission Impossible, het zesde deel uit de Mission Impossible-reeks, worden voor negen weken stopgezet. Hoofdrolspeler Tom Cruise is tijdelijk uit de running omdat hij gewond raakte tijdens een stunt.

De acteur deed afgelopen zaterdag tijdens de opnames in Londen zelf een van de stunts en kwam hierbij hard tegen een gebouw aan. Dat meldt Deadline woensdag. Een woordvoerder van Paramount Pictures laat aan TMZ weten dat Cruise zijn enkel heeft gebroken na de mislukte stunt. 

De productiemaatschappijen Paramount en Skydance hebben de opnames van de film daarom zo'n twee maanden stilgelegd. Het is de bedoeling dat de opnames in oktober hervat worden zodat ze voor de kerstdagen zijn afgerond. 

De film moet op 27 juli 2018 verschijnen. De Paramount-woordvoerder vertelt dat de film nog steeds op die datum verschijnt, ondanks de vertraging in de opnames. 

De 55-jarige Cruise staat erom bekend dat hij gevaarlijke stunts vaak zelf uitvoert, in plaats van dat een stuntman dat doet. Zo hing de acteur voor het vijfde deel van de Mission Impossible-reeks in een harnas aan een vliegend vliegtuig.