De geremasterde 3D-versie van de beroemde videoclip van Michael Jackson's Thriller gaat in première op het filmfestival van Venetië. 

Dat hebben de erven van de zanger laten weten aan Billboard. De 74e editie van het internationale filmfestival is dit jaar van 30 augustus tot en met 9 september.

Ook zal de bijbehorende documentaire The Making of Michael Jackson's Thriller in Venetië worden vertoond. Dit zal de eerste keer zijn dat de bekroonde documentaire in een theater te zien is.

Geheim

John Landis, die in 1983 ook de originele, bijna veertien minuten durende clip regisseerde, werkte drie jaar in het geheim aan de nieuwe versie. Ook de zoon en dochter van Jackson, Prince en Paris, zouden nauw betrokken zijn bij het project.

Michael Jackson, die in 2009 overleed, bracht het nummer Thriller, van het gelijknamige album, in 1982 uit. In de videoclip is te zien hoe de zanger verandert in een zombie. De dansscène is een van de hoogtepunten in de clip, Jackson ontwikkelde een aantal unieke moves en pasjes voor die scène.