Christopher Nolan, de regisseur van het oorlogsdrama Dunkirk dat nu in de bioscopen draait, wilde de film aanvankelijk draaien zonder hierbij een script te gebruiken.

Dat vertelt de regisseur in een interview met zijn broer Jonathan, gepubliceerd door The Hollywood Reporter.

Nolan vertelt dat hij tijdens zijn research-proces bij het project zo ondergedompeld raakte in de details, dat hij zich zelfverzekerd genoeg voelde om het script bij het filmen achterwege te laten.

"Ik wilde geen script, want ik wilde het liever in scène zetten en het gewoon filmen", aldus de regisseur. Hij legde het idee voor aan zijn vrouw Emma Thomas, die meewerkt als producent van de film. Zij reageerde afwijzend op dit voorstel. "Ze keek me aan alsof ik gek was en ik wist dat het niet zou gaan werken."

Nolan vertelt dat hij daarna het script begon te schrijven, een proces dat "heel snel" verliep. In Dunkirk zitten niet veel dialogen, maar de Inception-regisseur belooft dat er meer gesproken gaat worden in zijn toekomstige films.

De oorlogfilm, waarin onder meer Harry Styles en Tom Hardy meespelen, vertelt over de evacuatie van honderdduizend Britse en Franse soldaten die in de Tweede Wereldoorlog door de nazi's waren omsingeld op de stranden van Duinkerke.