Woensdag 28 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Mel Gibson klaagt producenten The Professor and the Madman aan

Mel Gibson klaagt de producenten van zijn film The Professor and the Madman aan om verschillende redenen. Zo is de acteur het niet eens met de versie van de film die de producenten nu op diverse locaties vertonen.
Door NU.nl

De 61-jarige acteur werkt volgens Variety al jaren aan de verfilming van het gelijknamige boek van Simon Winchester dat gaat over het ontstaan van The Oxford English Dictionary. De acteur speelt professor James Murray die het project leidde, Sean Penn speelt William Chester Minor een man die 10.000 woorden leverde vanuit een gekkenhuis.

Het contract dat de producenten en Gibson ondertekende gaf de acteur het recht te kiezen tussen twee laatste versies van de film: die van producent Voltage en van regisseur Farhad Safinia. Uiteindelijk zou zonder toestemming de versie van Voltage al zijn vertoond in Cannes en in Los Angeles.

In de rechtbankdocumenten schrijft Gibson verder dat de producenten akkoord waren met opnames in Oxford, maar daar uiteindelijk niet aan voldaan hebben. Daarnaast zouden allerlei budgetten nooit zijn ingevuld en zijn afspraken met de regisseur niet nagekomen.


Lees meer over:

Mel Gibson

Aanbevolen artikelen