Floris Bosma, hoofdrolspeler van de nieuwe Nederlandse coming of age-film Sing Song, was niet van plan een filmacteur te worden. "Ik voelde er in eerste instantie weinig voor."

De 22-jarige gitarist gaat beginnen aan het laatste jaar van het conservatorium en treedt veel op met zijn band Blupaint.

Na een optreden bij De Wereld Draait Door kreeg Bosma een contract aangeboden van een casting director. "Ik ben geen acteur, ik had niet zo'n zin om mezelf voor lul te zetten. Maar onze manager zei: wat heb je te verliezen? Je weet nooit wat er van komt; het is een bijzondere ervaring en misschien breid je je netwerk nog wat uit."

Hij ging door meerdere auditierondes. En toen hij als laatste overbleef, waren de makers bereid hun draaischema deels aan te passen aan de optredens van Blupaint.

Samen met regisseur Mischa Kamp en hoofdrolspeelster Georgiefa Boomdijk verbleef Bosma zes weken in Suriname. Hij speelt de rol van Stijn, de beste vriend van tienermeisje Jasmine (Boomdijk) die mee doet aan een talentenjacht in Suriname en op zoek gaat naar haar moeder. Sing Song draait nu in de Nederlandse bioscopen.

Emoties

"Ik was heel blij met Mischa", aldus de acteur en gitarist. "Zij heeft eerder Het Paard van Sinterklaas en Jongens gemaakt, en ze weet precies hoe ze om moet gaan met acteurs zonder veel ervaring."

Het oproepen van emoties bleek geen groot probleem te zijn voor Bosma. "Maar om het dan een paar keer achter elkaar te doen. En voor een bepaalde opname elke keer exact hetzelfde te kijken en te lopen; dat vond ik lastiger dan ik had verwacht. Je onderschat ook hoeveel mensen er op zo'n filmset de hele tijd om je heen staan."