Na een lange zoektocht heeft Disney de hoofdrolspeler gevonden voor de live action-remake van de animatiehit Aladdin. Het wordt Open Heart-acteur Mena Massoud. Will Smith is gecast als de Geest.

Naomi Scott (Power RangersThe Martian) gaat Jasmine spelen. De film wordt geregisseerd door Guy Ritchie (Sherlock Holmes), zo maakte Disney bekend op fanbeurs D23.

Aan een paar duizend fans, van wie velen voor de zaal overnachtten voor een plekje in het publiek, liet de studio ook beelden zien van de live-action remake van The Lion King waar regisseur Jon Favreau op het moment aan werkt. Daarnaast werden een aantal clips uit de komende Mary Poppinsfilm getoond.

In de nieuwe versie van Mary Poppins is de beroemde nanny "feller, ijdeler en raar". Dat vertelde haar vertolker Emily Blunt zaterdag. Poppins gaat daarmee meer lijken op het personage uit de boeken waarop de film uit 1964 is gebaseerd, stelt ze.

Onmogelijk

Tijdens een filmpresentatie van Disney in het Californische Anaheim herinnerde Blunt zich hoe ze, nadat ze de rol had gekregen, ongeveer vijftien minuten naar de originele film keek. Toen moest ze 'm afzetten. "Omdat het simpelweg onmogelijk is om Julie Andrew te overtreffen. Dus ik moest mijn eigen Mary Poppins vinden."

Een groot deel van de sterrencast van Avengers: Infinity Wars was aanwezig op D23 om exclusief materiaal van die film aan te kondigen. Onder meer Benedict Cumberbatch (Dr. Strange), Tom Holland (Spider-Man), Mark Ruffalo (The Hulk) en Robert Downey jr. (Iron Man) waren aanwezig.

De filmstudio hulde zich in stilzwijgen rond de Han Solofilm, een Star Wars-productie die volgens geruchten niet van een leien dakje gaat. Vorige maand werden de regisseurs van dat project ontslagen. Volgens The Hollywood Reporter is producent Lucasfilm ook niet tevreden met het acteerwerk van hoofdrolspeler Alden Ehrenreich.