Kate Winslet heeft dankzij haar hoofdrol in de rampenfilm Titanic geleerd om rekening te houden met extreme omstandigheden tijdens filmopnames. 

De 41-jarige actrice leerde veel van de opnames, vertelde ze aan Entertainment Tonight.

"Door Titanic heb ik geleerd vooruit te kijken", zei Winslet tegen het Amerikaanse entertainmentprogramma, dat haar sprak over haar rol in The Mountains Between Us.

"Als je in het script leest dat Jack (gespeeld door Leonardo DiCaprio, red.) en Rose (de rol van Winslet) door een half ondergelopen eetzaal rennen, dan weet je dat dat inhoudt dat je vijf draaidagen in het water hebt. Dat hielp me ook bij het lezen van het script van The Mountains Between Us. Je moet realistisch zijn over wat van je wordt gevraagd als acteur."

Gevaarlijk

Voor het drama The Mountains Between Us , waarin naast Winslet ook Idris Elba een rol heeft, begaf de actrice zich weer in koude oorden. "Ik heb nog nooit zo veel bagage meegenomen", grapte ze over de opnames, die in de Rocky Mountains plaatsvonden. "Ik moest er elke dag rekening mee houden dat ik veertig minuten nodig had om alle kleding aan te trekken."

In tegenstelling tot Titanic is het in The Mountains Between Us, dit najaar in de Amerikaanse bioscopen, Winslet die in het ijskoude water ligt. "Ik wist dat het gevaarlijk zou zijn om die scène op te nemen. Ik wist dat het extreem koud zou zijn. Maar tegelijkertijd kun je je daar niet helemaal op voorbereiden."