Iedere week verschijnen nieuwe films in de Nederlandse bioscopen. NU.nl zet de meest spraakmakende titels op een rijtje. 

War for the Planet of the Apes - Matt Reeves
Wat: actie, sci-fi
Waar: bioscopen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 140 minuten, vanaf 12 jaar
Koop hier je kaarten

In de derde film van de reeks worden Caesar en zijn apen gedwongen in een dodelijk conflict met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Het epische gevecht zal uiteindelijk de toekomst van beide groepen bepalen en die van de planeet.

The Swedish Theory of Love - Erik Gandini
Wat: documentaire
Waar: LantarenVenster, Rotterdam
Speelduur en leeftijd: 90 minuten, onbekend
Koop hier je kaarten

Zweden wordt gezien als een groot voorbeeld. Een land waarin alles goed gaat op het gebied van onderwijs en sociale voorzieningen. Maar dat bestaan toont ook donkere keerzijden, zo laat deze documentaire zien. 

Louise en hiver - Jean-Francois Laguionie
Wat: animatie
Waar: Filmhuis Alkmaar
Speelduur en leeftijd: 75 minuten, alle leeftijden 
Koop hier je kaarten

Als de trein zonder haar vertrekt, wordt de bejaarde Louise gedwongen om de winter door te brengen in  een vergeten kustplaatje in Bretagne. Met humor, onverschrokkenheid en een lichte manier van leven weet ze uiteindelijk een nieuw bestaan op te bouwen. 

Koza - Ivan Ostrochovský
Wat: drama
Waar: Filmhuis 't Hoogt. Utrecht
Speelduur en leeftijd: 75 minuten, onbekend
Koop hier je kaarten

De voormalige Olympisch bokskampioen Koza moet nog eenmaal de ring in. Niet om de eer, maar om het geld. Dat is nodig, want hij heeft moeite om de eindjes aan elkaar te knopen en zijn vriendin is zwanger. Waar vroeger de zeges telden, lijkt Koza nu vooral nog klappen te krijgen. Hij hoopt dat de wedstrijd daar verandering in brengt. Zijn vriendin hoopt vooral dat Koza wint zodat ze een abortus kan betalen, maar Koza wil haar stiekem nog op andere gedachten proberen te brengen. 

Una - Benedict Andrews
Wat: drama
Waar: Filmhuis Den Haag
Speelduur en leeftijd: 94 minuten, vanaf 12 jaar
Koop hier je kaarten

Una liep als dertienjarig meisje weg met haar veel oudere buurman, die later voor seksueel misbruik met een minderjarige werd beschuldigd. Als volwassen vrouw ziet Una de man in een blad staan en besluit ze hem op te zoeken. Maar Ray, die zichzelf nu Peter noemt, heeft na het uitzitten van zijn straf het verleden achter zich gelaten. Hij is zelfs getrouwd. Dat terwijl Una eigenlijk nog wordt verscheurd door het verlangen om de draad weer op te pakken.