Luchtige en zomerse rom-kom met Egbert Jan Weeber als de flirterige losbol met bindingsangst die zijn trekken thuis krijgt.

Bekijk trailer: Modem/ Breedband

In elke beginnende relatie is er dat beruchte moment dat dodelijk kan zijn voor de passie en de verliefdheid: het moment waarop je nieuwe vriendin 'heel praktisch' voorstelt of ze een laatje bij je thuis kan hebben voor haar spulletjes. Iemand met een beetje bindingsangst -zoals losbol Lex (Egbert Jan Weeber)- verstart dan meteen en staat op het punt om de relatie terstond te verbreken.

Weddenschap

Gelukkig is Lex van het type vrijheid, blijheid, dus het laatje komt er. Maar hij ziet er ook geen probleem in om zijn nieuwe vriendin Ankie (Lidewij Mahler) mee te delen dat hij af en toe met een goede vriendin in bed duikt. Zoals met Sam (Lieke Antonisen), waarmee hij de weddenschap heeft dat hij met haar naar bed mag wanneer hij zes maanden is gestopt met roken, En ja, die afspraak liep al voordat hij Ankie leerde kennen. Ankie slikt het met tegenzin, maar de eerste bom onder hun prille relatie is al gelegd. Lex' broer Nico (Marcel Hensema) verklaart hem voor gek dat hij zo eerlijk is: over andere meisjes moet je gewoon je kop houden. En nee: dat is geen liegen, vindt de hypocriete Nico, die zonder gewetensnood in bed duikt met de zus van zijn vrouw.

Guzman

Het verhaal rond Lex wordt doorsneden met de werk- en privé-perikelen van de documentairemaakster Kim (Rifka Lodeizen). Na terugkomst van een mislukte documentaire over een woestijnnomade die zich tot vrouw wil verbouwen ontdekt ze dat haar vriend Youssef (Javier Guzman, erg geestig in de paar scènes die hij heeft) haar tijdens haar afwezigheid heeft bedrogen. Ze gooit hem het huis uit en begint uit wraak een documentaire over overspel. In de loslippige Lex ziet ze haar ideale onderwerp en desnoods stuurt ze het verhaal een beetje. Flirt zou ook oorspronkelijk 'Die Belangwekkende Documentaire Over Overspel Gemaakt Door Een Vrouw' heten- een typische Terstall-titel, en Eddy Terstall schreef dan ook het oorspronkelijke script.

Liever Verliefd 2

In de uiteindelijke film zijn nog scherpe Terstall-teksten te herkennen, maar het geheel is meer richting Liever Verliefd komen te liggen: dezelfde zonnige beelden van Amsterdamse dak- en stoepterrassen, en dezelfde Viva-achtige dilemma's over overspel en aanverwante zaken. Dat Lex dat zelf ook constateert ("je zit alleen nog maar de Viva na te praten") doet daar niets aan af. Maar zelfs wanneer je Flirt als Liever Verliefd 2 beschouwt, is dat een fikse verbetering met de rom-kom die we vorig voorjaar kregen voorgeschoteld: het mislukte Feestje, met twee hoofdrolspelers die veel te oud waren om zelfs de eeuwige student uit te hangen. De hoofdrolspelers van Flirt zijn in elk geval jong genoeg om zich te laten verblinden door liefde en seks, inclusief alle romantische verwikkelingen die dat oplevert.

Het Parool: "we krijgen de indruk naar twee in elkaar geschoven films te kijken (..) vervelend is dat de film zelden echt geestig is"
De Volkskrant: "Flirt blijft ergens steken tussen een sympathieke eersteling en een half mislukt project (..) toch verveelt Flirt niet"
In 44 zalen