Het sciencefictiondrama Sense8 eindigt volgend jaar met een twee uur durende slotaflevering. Netflix plaatste donderdagavond een video op sociale media.

"Het gaat gebeuren: de twee uur durende seizoensfinale is in de maak'', twitterde Netflix bij de video waarin de personages uit de serie weer bij elkaar komen en het nummer What's Up van 4 Non Blondes zingen.

Op 5 mei bracht Netflix het tweede seizoen van tien afleveringen uit, dat deels in Amsterdam is opgenomen. Een derde seizoen zou er na 23 afleveringen niet meer van komen.

Scriptschrijver Lana Wachowski zegt donderdag in een verklaring dat de vele reacties, petities en gepassioneerde brieven de aanleiding vormden voor Netflix om volgend jaar toch nog een twee uur durende special uit te brengen.

De hoofdpersonages in Sense8 zijn Capheus (Toby Onwumere), Kala (Tina Desai), Lito (Miguel Angel Silvestre), Nomi (Jamie Clayton), Riley (Tuppence Middleton), Sun (Donna Bae), Will (Brian J. Smith) en Wolfgang (Max Riemelt).

Plot

Door de connectie die de acht 'Sensates' delen, zijn zij in staat te bewegen, praten en denken als de anderen en zijn zij volledig ondergedompeld in elkaars leven, tragedies en triomfen. Terwijl zij antwoord zoeken op de vraag waarom zij met elkaar verbonden zijn, moet het achttal op de vlucht voor de geheime organisatie die hen wil opsporen en doden.