Regisseurs Phil Lord en Christopher Miller zijn niet langer betrokken bij de Star Wars-film over het personage Han Solo.

Dat maakte producent Lucasfilm dinsdag bekend. De spin-off van Star Wars staat gepland om in mei 2018 in de bioscopen te verschijnen. Welke regisseur het duo Lord en Miller zal vervangen is nog niet bekend.

"Phil Lord en Christopher Miller zijn getalenteerde filmmakers die een ongelofelijk team hebben verzameld, maar het is duidelijk geworden dat er een een aantal creatieve verschillen van inzicht zijn ontstaan en we hebben besloten onze samenwerking te beëindigen", leest de verklaring van Lucasfilm in handen van The Hollywood Reporter.

Lord en Miller regisseerden eerder 21 Jump Street en het vervolg 22 Jump Street. Ze werden in juli 2015 aangesteld door het productiebedrijf van George Lucas om de film over het leven van de smokkelaar en piraat Han Solo te verfilmen. Lucasfilm wist grote namen te strikken voor de spin-off zoals Emilia Clarke, Woody Harrelson en Donald Glover.

Rogue One

Het is niet de eerste keer dat Lucasfilm van regisseur wisselt. Gareth Williams zat op de regisseursstoel van Star Wars: Rogue One maar de studio was ontevreden over de uitkomst van de opnamen en huurde Tony Gilroy (Michael Clayton) in om het script te herschrijven en nieuwe opnames te maken.