Onvermijdelijke filmversie van de razend populaire ADHD-Spons is een geestig avontuur voor jong en oud en ook voor nieuwelingen op Sponsgebied.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Een van de meest eigenaardige marketingsuccessen van de laatste vijf jaar is SpongeBob Squarepants, een felgeel en spuuglelijk sponsmonster met een naam als een tongbreker en een bespottelijke broek. Dat weerhield de immer enthousiaste spons er niet van een wereldsucces te worden, en de status van kinderheld te ontgroeien om een heuse filmster te worden.

SBSP

In de SpongeBob Squarepants Movie hoopt meervoudig medewerker van de maand SBSP het eindelijk te schoppen tot bedrijfsleider van een nieuw filiaal van Krusty's Krab. De teleurstelling is dan ook groot bij de normaal zo opgewekte sponsjongen wanneer Mr. Krabs hem passeert. Gelukkig weet zijn niet al te slimme vriend Patrick de zeester hem weer op te vrolijken. De vieze smaak van vernedering wordt weggewerkt met een fiks aantal sorbets en een vrolijk pindadeuntje.

Plankton

De volgende morgen heeft SBSP een volwassen kater, maar zijn problemen blijken nog groter wanneer het geheime recept van Krusty's Krab is ontfutseld door Plankton, de eencellige eigenaar van de Chum Bucket, een fastfood restaurant dat maar niet wil lopen. Dat blijkt echter maar een tussenstapje in het snode plan van plankton: hij wil heersen over de onderzeese wereld door de kroon van Neptunus te veroveren. Ook dat lukt, maar dan grijpen SBSP en Patrick in.

Monty Python

De SBSP-film begint als een onbekende Monty Python-sketch vol piraten, en dat geeft meteen de toon aan van dit vrolijke avontuur. Aan het slot komt de echte David Hasselhoff in aktie om met zijn ferme borstspieren en dito zwemslag de zeehelden te redden. Heerlijke flauwekul, die de fans zal plezieren. En daar reken ik mezelf-voormalig SBSP-oningewijde- ook graag toe, na het zien van deze film.

Het Parool: "SpongeBob rules! (..) Heerlijke kolder (..) uitzonderlijk onderhoudend"
De Volkskrant: "Verfrissende combinatie van houterige animatie en campy live-action" In 94 zalen (NL versie) plus 49 zalen (originele versie)

# Niet gezien
Laat maar
Op eigen risico
Niet slecht
Aanrader
Wereldfilm