De Amerikaanse acteur Adam West is op 88-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van leukemie. West werd bekend van zijn rol als Batman in de jaren '60.

Dat meldt de BBC. West werd ontdekt toen hij in een reclamespotje acteerde. Hij kreeg door producent William Dozier de rol van Bruce Wayne oftewel Batman aangeboden. Hij werd er wereldberoemd mee.

In de serie trekken Batman en zijn assistent Robin er elke keer op uit om schurken in te rekenen. In totaal werden 120 afleveringen opgenomen. West speelde na de Batman-serie nog in een reeks films en tv-series maar raakte eigenlijk nooit los van die rol.

Verder vertolkte West de stem van zijn gelijknamige karakter burgemeester Adam West in de animatieserie Family Guy.

Hij zou ook ooit gevraagd zijn om de rol van James Bond te spelen, een eer die hij afsloeg. West vond dat Bond door een Britse acteur gespeeld moest worden.

"Adam was de enige echte Batman", zei acteur Burt Ward tegen Variety. Hij speelde de rol van Robin in de Batman-serie.

Echte Batman

"Ik heb een van mijn beste vrienden verloren", aldus Ward. Volgens de acteur waren hij en West vijftig jaar speciale vrienden van elkaar. "We hebben samen veel meegemaakt en veel lol gehad." Ward noemt het overlijden van West "zeer onverwacht".

"Er zijn veel goede acteurs die Batman hebben gespeeld in films", ging hij verder. "Maar er is één echte Batman, en dat is Adam."