Deze vijf films kun je deze week bekijken

Iedere week verschijnen nieuwe films in de Nederlandse bioscopen. NU.nl zet de meest spraakmakende titels op een rijtje.

The Promise - Terry George
Wat: drama
Waar: bioscopen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 133 minuten, vanaf 16 jaar
Koop hier je kaarten

In de laatste dagen van het Ottomaanse Rijk proberen de Amerikaanse journalist Chris en zijn mooie vriendin Ana gezamenlijk met de briljante medicijnenstudent Michael te vluchten voor de onrust. Maar tussen hun drieën ontstaan ook spanningen als Ana en Michael interesse voor elkaar blijken te hebben. Met onder meer steracteur Christian Bale. 

All Eyez On Me - Benny Boom
Wat: drama, muziek
Waar: bioscopen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 140 minuten, vanaf 12 jaar
Koop hier je kaarten 

All Eyez On Me vertelt het verhaal van de rapper en revolutionair Tupac. Als activist met stevige teksten werd hij al snel het doelwit van politie, bendes en de East Coast Rappers; wat hij uiteindelijk met zijn leven moest bekopen. 

Wonder Woman - Patty Jenkins
Wat: actie
Waar: bioscopen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 141 minuten, vanaf 12 jaar
Koop hier je kaarten 

Een Amerikaanse piloot crasht op het paradijselijke eiland waar de jonge prinses en amazone Diana leeft. Er is een verontrustende boodschap: in de buitenwereld blijkt een enorm conflict te heersen en de prinses is ervan overtuigd dat ze de dreiging kan stoppen. Al vechtend komt ze achter haar ware lot. Met een kleine rol voor Doutzen Kroes.

Mountain - Yaelle Kayam
Wat: drama
Waar: Filmhallen, Amsterdam
Speelduur en leeftijd: 83 minuten
Koop hier je kaarten

Mountain gaat over een jonge vrouw in Jeruzalem, die voor haar gevoel al bijna levend is begraven. Haar man is erg religieus en zit met zijn hoofd alleen maar in de boeken, terwijl zij behoefte heeft aan meer intimiteit. Om te ontsnappen begint ze 's nachts rond te dwalen op een oude begraafplaats, waar zwervers en prostituees huishouden. Hier gaat een nieuwe wereld voor haar open. 

Sprakeloos - Hilde van Mieghem
Wat: drama
Waar: bioscopen in heel Nederland
Speelduur en leeftijd: 105 minuten, vanaf 9 jaar
Koop hier je kaarten 

Na een beroerte raakt de moeder van schrijver Jan Meerman haar spraakvermogen kwijt, terwijl ze juist gewend was om in het theater te staan en ook daarbuiten vaak theatraal haar stem te verheffen. De worstelingen van moeder en zoon zijn te zien in de film Sprakeloos, gebaseerd op het gelijknamige boek van de Vlaamse schrijver Tom Lanoye.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie