China trekt animatiefilm terug van festival

De Chinese overheid heeft geen toestemming gegeven om de Chinese animatiefilm Have a Nice Day verder in het buitenland te vertonen. 

De productie zou volgende week te zien zijn op het grote internationale animatiefilmfestival in de Franse stad Annecy. Maar het festival heeft op de website bekendgemaakt dat Have a Nice Day is teruggetrokken uit de competitie.

De misdaadfilm vertelt over drie partijen die hun best doen om een tas met een miljoen yuan te bemachtigen. Ondertussen schetst regisseur Liu Jian een deprimerend beeld van het hedendaagse China. De beslissing van de Chinese sensor is extra opvallend omdat Annecy dit jaar een groot programmaonderdeel heeft gewijd aan Chinese films.

'Zeer spijtig'

Het festival heeft in een verklaring gemeld het zeer spijtig te vinden dat de film niet kan worden vertoond. Have a Nice Day beleefde in februari de wereldpremière op het festival van Berlijn en was in maart ook te zien op het Holland Animation Film Festival in Utrecht. De productie kreeg lovende recensies.

Het festival van Annecy, dat geldt als een van de belangrijkste podia voor animatiefilms ter wereld, vindt plaats van 12 tot en met 17 juni.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie